Ağız Diş ve Çene Cerrahisi

Cerrahi Diş Çekimi                                                                                                           

Genellikle çok harap olmuş, tedavisi artık mümkün olmayan, travma sonucu kırılmış ve  ağız içerisindeki yer darlığına bağlı olarak gömük kalmış olan dişlere cerrahi operasyon ile çekilmesidir. Diğer diş çekimlerinden farklı olarak kesiye dikiş ile iyileşme desteği verilmesidir.

20 Yaş Diş Çekimi.                                                                    

Günümüzde gömük kalmaları ve ameliyatla çekilmeleri ile ün yapan bu dişler, onlu yaşların sonunda veya yirmili yaşların başında çıkması beklenen azı dişleridir.

Apikal rezeksiyon (Kök Ucu Rezeksiyonu)

Dişin kemik içinde bulunan kök ucundaki iltihaplı kısmın cerrahi olarak alınması işlemine denir. Diğer ismi ise apikal rezeksiyondur.

Sinüs Lifting (Yükseltme)                                                                                                           

Üst Çenede Sinüs boşluğu anatomik bir yapıdır. Hava ile dolu bu boşluklar bazı durumlarda aşağı doğru sarkar. Bu gibi sebeplerden üst çenemizdeki mevcut kemik miktarı azalır.

Hareketli protez kullanmak istenmediğinde veya diş kaybına bağlı implant yapmamız gerektiğinde, buradaki kemik yetersizliği implant uygulamalarına engel olur. Sinüs kaldırma tekniği ile sinüs tabanı, cerrahi uygulamalarla bir miktar kaldırılır. Bu sayede uygulanacak implant için gerekli hacim sağlanmış olur.

Kemik Grefti (Kemik Tozu) Uygulamaları 

Kemik greftleri, kemik tozu diye tabir edilir. İnsan kaynaklı, hayvan kaynaklı veya sentetik olarak üretilen greftler küçük partiküllü toz şeklinde veya blok şeklinde üretilirler.

Dental implantların yapılacak bölgede yetersiz kemik varlığı, diş çekimiyle aynı seansta implant yapılması istenen durumlar, implant öncesi sinüs tabanı yükseltme operasyonlarında tercih edilir. İçerdiği hücreler, kemik oluşumuna destek olur

Cerrahi işlemlerde ağrı olur mu?

Cerrahi işlem süresince işlem yapılacak bölgeye lokal anestezi uygulanır ve işlem bitimine kadar ağrı ve sızı hissedilmez. Kişinin talebi ve uygunluk durumuna göre cerrahi işlemler GENEL ANEZTEZİ altında da yapılır böylelikle hazırlık ve bitim sürecine kadar kişi hiçbir şey görmez ve hissetmez.

Cerrahi işlem sonrası ağrı ve yüzde şişlik olur mu?

İşlemlerin alanında uzman hekim tarafından yapılması halinde azalarak ilerleyen hafif ağrı görülebilir. Hekimin reçete ettiği ağrı kesici ilaçlar daha konforlu bir iyileşme sağlar. Yanak iç kısımda ödem oluşmaması için ilk 24 saat soğuk kompres uygulanır. İyileşme sürecinde hafif şişlik normaldir.